miércoles, 2 de mayo de 2012

GENERES CINEMATOGRÀFICS.

En la teoria cinematogràfica, el concepte gènere es refereix al mètode per dividir les pel•lícules en grups. Normalment s'agrupen per similituds, tòpics, narrativament o amb la proposta escenogràfica.

  Cinema Independent: Una pel•lícula independent es aquella que s'ha produït sense ningun ajut d'un estudi o productora de cinema comercial. Quasi sempre es un cinema d'autor.

  Cinema d'animació: Es aquell en el que s'utilitzen majoritàriament tècniques d'animació. El cinema d'imatge real registra imatges reals en moviment continu, aquestes imatges es van descomponent en un número d'imatges per segon. En el cinema d'animació no existeix moviment real, sinó que es produeixen les imatges individualment i una per una de forma que al projectar consecutivament es produeixi la il•lusió de moviment.

  Cinema documental: Es el que basa el seu treball en imatges preses de la realitat. generalment es confon el documental amb el reportatge, el primer es un gènere cinematogràfic, i el segon televisiu.

  Cinema experimental: Es aquell que utilitza una expressió més artística, oblidant-se del llenguatge audiovisual clàssic, trencant amb les barreres del cinema narratiu estrictament estructurat i utilitzant els recursos per expressar i suggerir emocions, fent servir efectes plàstics o rítmics, lligats a la imatge o al so.

  Cinema d'autor: Es aquell en el que el director te un paper molt important. Normalment es basen en un guio propi i al marge de les presons i limitacions que implica el cinema de els gran estudis comercials. Això permet mes llibertat a l'hora de plasmar els seus sentiments i inquietuds a la pel•lícula.

No hay comentarios:

Publicar un comentario